Breingoed steunt JustDiggit

20 feb 2022

Heb je ze al eens voorbij zien komen, op het grote bioscoopdoek? Met een visueel vlammende boodschap die je wil bewegen bij te dragen aan een groenere aarde? JustDiggit heten ze. En niet onbelangrijk, hun campagnes worden niet betaald door jouw bijdrage maar komen voort uit de samenwerking met grote mediapartners.

JustDiggit is een nonprofit organisatie met een actueel en nobel doel: het vergroenen en afkoelen van de aarde. Ze zetten heel gericht communicatie, data en moderne technologie in om hun impact in Afrika te vergroten en om wereldwijd bewustzijn te creëren over nature based solutions. Met hun ‘decade of doing’ hopen ze jou en mij aan te spreken.

Een cirkeltje rond
Omdat zowel Afrika als een groenere aarde warm in mijn hart kloppen, liet ik me graag aanspreken en sinds 2021 draagt Breingoed een steentje bij: met groot plezier wordt een percentage van de inkomsten met JustDiggit gedeeld.
Voor mij is hiermee een cirkel rond: bijna 20 jaar geleden, vlak voordat NeurOptimal®, toen nog NeuroCARE geheten, mijn pad kruiste, begaf ik me net richting een functie als secretaris van de Nederlandse afdeling van de stichting AAA, African Action on Aids. Dat liet ik los om in plaats daarvan met NeurOptimal® te gaan werken. Het is bijzonder fijn om Afrika nu toch weer een beetje te kunnen dienen 

Nature based solutions
JustDiggit werkt met lokale partners en communities met het doel uitgedroogd land te herstellen. Hierbij maken ze gebruik van erkende vergroeningstechnieken als regenwateropvang, het terugbrengen van bomen en het ontwikkelen van graszaadbanken.

“Zo kunnen we miljoenen kleinschalige boeren en herders in Afrika inspireren en mobiliseren om hun eigen land te gaan vergroenen. Een win-win. Voor hen, en voor de rest van onze planeet: door gedegradeerd land in Afrika op grote schaal te vergroenen kunnen we de aarde namelijk weer afkoelen.”

Wil je meer weten en hen een hand helpen met bijvoorbeeld een ‘bundraiser’, kijk op Start een Bundraiser | Een Doneeractie voor het Klimaat | Justdiggit

Deel artikel

Deel artikel