NeurOptimal Neurofeedback Cursussen

Leren werken met NeurOptimal® Neurofeedback

Wanneer je NeurOptimal® sessies aan anderen gaat aanbieden, wil je je verdiepen in de filosofie van Zengars benadering van neurofeedback. Hoe is deze unieke software tot stand gekomen en hoe verschilt ze van andere neurofeedback werkwijzen. Hoe evalueer je de voortgang en hoe verhoud je je tot je cliënten. Omdat de expertise ín de software zit, leer je uiteraard niets over diagnoses of protocollen – de targeting van NeurOptimal® maakt deze kennis overbodig. Wanneer je op zoek bent naar een neurofeedback opleiding dan zul je concluderen dat je hier een buitenbeentje én de meest compacte cursus gevonden hebt.  Uiteindelijk blijkt de pionierende kijk van Zengar op neurofeedback – die draait om ‘de cliënt aan het stuur’  – vaak bijzonder inspirerend, ook voor de reeds werkzame professional.

Behalve de verdieping in de achtergronden van deze neurofeedback benadering is leren werken met NeurOptimal® Neurofeedback vooral een ervaringsgerichte en praktische aangelegenheid. De cursus is gebruikersgericht. Mocht kennismaking met NeurOptimal® je voornaamste doel zijn, informeer dan naar de verschillende mogelijkheden hiertoe.

De groepen zijn klein, de sfeer is ongedwongen.
Het is ook mogelijk om deze cursussen op locatie te ontvangen.
Het aanbod omvat een Basic en een Advanced cursus. Het is mogelijk om deze cursussen aaneengesloten te volgen. Zie toelichting en data verderop. 

 

De cursussen worden gegeven door Christina Rompa, sinds 2011 officieel vertegenwoordiger en instructeur voor Zengar in Nederland.

BASIC NEUROPTIMAL COURSE

Deze tweedaagse cursus maakt je bekend met de unieke Zengar benadering van NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback®.  We maken kennis met neurofeedback en specifiek met de ontwikkeling van de Zengar software. We verkennen de filosofie en theorie waarop deze non-lineair dynamische neurofeedback benadering is gebaseerd. Daarnaast leer je de benodigde vaardigheden om op effectieve wijze sessies uit te voeren en het proces van verandering te faciliteren. Natuurlijk ontvang je vele ins and outs uit de praktijk en leer je navigeren door de diverse hulpbronnen die Zengar biedt in de vorm van PASS.

Deze twee dagen kunnen vrij snel, of bewust juist later, worden opgevolgd met de Advanced cursus. Volg je ze vlak achter elkaar, dan kan het Advanced materiaal worden gecomprimeerd tot één dag.

Data:
di 21 en wo 22 dec ’21
vr 28 en za 29 jan ’22
vr 11 en za 12 mrt ’22

Kosten:
€   650,- voor de 2 Basic dagen
€   750,- voor een in overleg te plannen één op één Basic cursus (deels online)
€ 1000,- voor de Basic dagen plus de Advanced dag (deze prijs geldt wanneer de Advanced cursus binnen 4 weken na de Basic gevolgd wordt – datum in overleg – de Advanced inhoud wordt dan in 2 dagdelen overgedragen)

Waar:
Dongen (tussen Tilburg en Breda) 

# Geen toelatingseisen; inhoud is evenwel HBO denk- en werkniveau
# Er is geen verdere studiebelasting van toepassing
# Certificering wordt verzorgd door het Zengar Instituut
# Prijzen zijn vrijgesteld van btw (CRKBO geregistreerd)
# Lunch wordt verzorgd
# Inclusief syllabus

ADVANCED NEUROPTIMAL COURSE

We duiken nog wat dieper in de non-lineair dynamische benadering. Tevens ont-wikkelen we de rol van de trainer, waardoor het werken met cliënten efficiënter en soepeler verloopt. Deze interactieve cursus omvat de huidige benadering van Dynamical Neurofeedback®, basis concepten van dynamische systemen, de wetenschap achter NeurOptimal®, en strategieën om je cliënten te ondersteunen onderwijl ‘je eigen knopen ontwarrend’ (S.O.R.T)

De Advanced dag en avond kun je volgen wanneer je daar aan toe bent. Sommigen volgen beide cursussen het liefst vlot achter elkaar. Anderen willen juist graag enige tijd ertussen laten. De keuze is aan jou !

Data:
za 26 mrt ’22  —  3 dagdelen (9.30 – 21.30)

Kosten:
€ 485-  

Waar:
Dongen (tussen Tilburg en Breda) – mogelijk online

# Basic certificering is vereist
# Er is geen verdere studiebelasting van toepassing
# Certificering wordt verzorgd door het Zengar Instituut
# Prijzen zijn vrijgesteld van btw (CRKBO geregistreerd)
# Maaltijden worden verzorgd
# Inclusief syllabus

Photo by David Douçot d'Ortega

Photo by David Douçot d'Ortega