NeurOptimal® Werkterreinen

In een praktijksetting
NeurOptimal® trainingen kun je aanbieden als een stand-alone werkwijze, in het kader van het optimaliseren van het hersenfunctioneren. Vanzelfsprekend kun je NeurOptimal® ook uitstekend combineren met andere reguliere en/of complementaire werkwijzen. Je voegt dit gebruiksvriendelijke instrument op eenvoudige wijze toe aan de tools waar je als trainer, coach, psycholoog of therapeut al mee werkt.

“Regelmatig ben ik meer verbaasd dan mijn cliënten over de effecten. De problemen waarmee mensen bij mij komen zijn zo uiteenlopend, maar dat maakt voor deze vorm van neurofeedback niet uit. Ieder brein gaat met de feedback aan de slag, mensen genieten van de rust tijdens een training sessie en meestal zijn de effecten na een eerste training al voelbaar. De blik in hun ogen na een training, helder, rustig en liefdevol, vind ik elke keer mooi om te mogen ervaren.”   Breinvoeding

“In onze praktijk werken wij zeer succesvol met een combinatie van NeurOptimal en PNEI om het brein beter te laten functioneren. Onze unieke aanpak helpt emotionele, cognitieve en psychische problemen te verminderen zodat onze cliënten zich persoonlijk, in hun relatie, op school of op het werk prettiger gaan voelen.”  Brain-Fit

Wellness en Persoonlijke Groei

NeurOptimal trainingen passen ook goed in een setting die gericht is op wellness en/of persoonlijke groei en transformatie. NeurOptimal sessies zijn doorgaans ontspannend, en brengen meer rust en helderheid in het hoofd. Je komt vrij moeiteloos meer in het hier en nu en ervaart een sterkere verbinding met je lichaam en meer zelfbewustzijn. En, het helpt je naar de volgende stap in je ontwikkeling. Men zegt wel eens dat een serie sessies net zoveel voor je kan doen intensieve meditatie. En er zijn ook mensen die al jarenlang mediteren, en na een enkele sessie verrast aangeven dat geen enkele meditatie hen ooit deze rust en innerlijke stilte heeft doen ervaren…

Sessie tijdens NeurOptimal Intensive Weekend

“Alsof ik 14 dagen op vakantie was geweest, zo voelde ik me na het weekend. Maar niet alleen dat, het maakte ook een eind aan een lange periode van slecht slapen en nare gevoelens. Ik kon weer iets gaan opbouwen”.
Deelneemster  NeurOptimal Intensive Weekend 2014

“It is meditation on steroids.”
USA NeurOptimal® Trainer

In het Bedrijfsleven
NeurOptimal® past uitstekend in bedrijven, organisaties en instellingen die hun werknemers willen ondersteunen in het zo optimaal mogelijk functioneren. Op eenvoudige en kosten- efficiënte wijze kun je het welzijn van je management en medewerkers bevorderen, en daarmee je organisatie ‘upgraden’: verbeterd functioneren, meer arbeidsvreugde, creativiteit en  gezonde productiviteit!

“Wij hebben ruim acht jaar lang NeurOptimal Neurofeedback sessies aan onze 55 medewerkers aangeboden. Sensor Partners heeft altijd al veel oog gehad voor het welzijn van haar werknemers. Met het aanbieden van neurofeedback sessies gingen we net weer een stapje verder. Haast iedereen maakte er gebruik van, van directie tot de interieurverzorgsters. Beter functioneren, stressbestendiger, lekkerder in hun vel – dat bleek de voornaamste winst. We hadden altijd al een laag ziekteverzuim, van 4%, en dit daalde in die jaren nog eens naar 1-2%.”
Directie Sensor Partners

Vitaal Ouder Worden
Met name na ons veertigste levensjaar doet veroudering zich gelden en kan het trainen van je brein kwaliteit van leven herstellen en toevoegen. Een greep uit de ‘NeurOptimal winst’ voor de oudere generatie: het cognitieve functioneren aanscherpen, het sociaal-emotioneel functioneren ondersteunen, en natuurlijk het welbevinden vergroten door meer veerkracht en flexibiliteit.

“Ik deed al eerder sessies maar sinds enkele jaren doe ik ze trouw iedere week. Ik ben boven verwachting ‘digitaal vaardig’ geworden en heb meer sociale contacten dan ooit. Ik zit lekker in mijn vel en kijk met mildheid, in plaats van wroeging, op mijn leven terug. Ook fysiek merk ik het. Onder andere in het snelle herstel van enkele ingrepen die ik recent onderging.”  M. Wienhoven, 79 jr

Peakformance of Optimale Flow en Functioneren
Optimaal functioneren is voor iedereen aantrekkelijk. En er zijn steeds meer mensen die bekend zijn met “I trained my Brain Today” ofwel de NeurOptimal selfies. Maar denk ook zeker aan hen die beroepshalve academische, artistieke of atletische prestaties leveren. Zowel in de muziek- als in de sportwereld is NeurOptimal® intussen opgemerkt. Zo zie je in de video hieronder een testimonial van Govert Viergever, Olympisch roeier, die de NeurOptimal® trainingen inzette om te herstellen van een breuk…. om vervolgens nog veel meer voordelen te ontdekken.