Ervaringen NeurOptimal® Neurofeedback

NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® laat zich het best beschrijven door de ervaringen van mensen die deze neurofeedbacktraining hebben gedaan en/of met regelmaat blijven doen. Onderstaande uitspraken heb ik vernomen gedurende mijn ruim 15 jaar praktijkervaring – eerst in praktijk De Zachte Kracht, in de laatste jaren via de thuistrain trajecten die Breingoed mogelijk maakt.


Ervaringen en uitspraken uit de neurofeedback praktijk 

Het heeft geen verbetering gebracht in dat waarvoor ik kwam, mijn slaap, maar ik vond neurofeedback als ervaring interessant en de sessies bijzonder omdat er meerdere emoties aan de oppervlakte kwamen.”

“Life changing ja. Je krijgt de kriebels van zo’n uitdrukking, maar verdorie het klopt.”

“Ik ging op vakantie, en ik kon thuis de boel de boel laten. Normaal moet het schoon zijn voordat ik wegga!”

“In plaats van dat ik mijn zoon ’s ochtends vier keer moet vragen om de hagelslag door te geven, hoef ik dat nu nog maar twee keer te doen.”

“In een van de eerste sessies was het alsof er een lamp aanging.”

“Voor het eerst in jaren kan ik weer tot rust komen.”

“Ik las over NeurOptimal in een blog. De man durfde niet in te halen op de snelweg. Na enkele sessies merkte zijn vrouw op dat hij wel inhaalde. Potverdrie dat is die NO (neuroptimal), dacht hij toen. Terwijl hij al zoveel therapie had gedaan voor dat probleem.”

“Ik word wakker met een buikademhaling.”

“Dit werkt duidelijk op mijn nervus vagus.”

“Ik kan nog steeds intens vermoeid zijn, maar pas veel later op de dag.”

“Niet eerder lukte het me zoveel ballen in de lucht te houden.”

“Ik heb voor mijn verjaardag kunnen koken, dit zit er normaal echt niet in omdat ik niet kan plannen.”

“Er is veel aan de hand en ik ervaar veel ballast. En toch voel ik me zoveel beter na 7 sessies. En dat terwijl ik nergens meer op rekende. De power die ik van mezelf had, kon niet meer naar buiten, zoveel trauma’s zaten in de weg.”

“Kan ook weer boos zijn. Gehuild voor het eerst dit jaar, daarna rust en sereniteit.”

“Ik slaap beter, minder last van tandenknarsen, heb minder angsten, en praat rustiger.”

“En ik moet ’s ochtends van heel ver komen, slaap nu veel dieper.”

“We hebben ’s avonds geen ontploft hoofd meer terwijl we beiden de hele dag achter de pc zitten – ook onze relatie voelt momenteel heel fijn, en verdiept – als we bij familie en vrienden zijn wordt gevraagd of we ‘de toverdoos bij ons hebben’. Men vindt de sessies zo fijn!”

“Ik herstel sneller van inspanning.”

“Na enkele weken belandde ik in een kleine crisis, ik moest opnieuw verhoudingen in relatie en in business uitvinden. Ik was niet verrast dat dit naar boven kwam, ik moest hier een keer aan geloven.”

“In plaats van een concentratieboog van 15 minuten zat mijn dochter vorige week van 13 tot 17 achter haar bureau.”

“Aanvankelijk kwam ik voor slaapproblemen. Maar gaandeweg merkte ik dat ik makkelijker voor mezelf kon opkomen, in iets dat op mijn werk speelde. Dat ging moeiteloos eigenlijk. En, normaal gesproken zou ik hier wakker van liggen. Nu niet.”

“Ik stop eerder met werken.”

“Ik zag het ineens heel helder, ik ben gewoon bang voor afwijzing. Ik heb daar al op allerlei manieren aan gewerkt, maar de kern was ineens zo duidelijk. En ik ervaar de emoties die daar nog om heen hangen, maar hoef er niets mee. Heerlijk!”

“Ik merk ook dat oude stukken boven komen. Dingen en mensen waar ik lang niet aan gedacht heb.”

“Paardrijden, daar dwong ik mezelf voorheen toe. Er was een stuk angst en daar wilde ik dan doorheen. Nu luister ik naar ja of nee. En rijd ik wanneer ik zin heb en dan rijd ik de sterren van de hemel, en als het niet goed voelt hoeft het van mezelf niet. Dat is heerlijk en geeft veel rust.”

“Ik heb het aan mijn dochters gevraagd. De oudste zei na even nadenken: ‘mama, je hoeft minder vaak te slapen’. En mijn man: ‘het lijkt wel of je meer kan’.”

“Kinderen zijn weer naar school. Ik heb ze eigenlijk het liefst bij me. Afscheid ging wonderbaarlijk soepel.”

“Ik ben zo happy met het apparaat, ik ben gewoon lyrisch, er gebeurt van alles in mijn leven. In de basis voel ik meer rust, en kijk ik anders naar dingen.”

“Ergste nachtmerries zijn voorbij.”

“Iedereen zegt ‘wat zie je er goed uit, je kijkt zo krachtig uit je ogen’. En ik heb beduidend meer energie.”

En de jongvolwassenen:

“Mama, jij denkt dat het voor alles goed is, ik word er alleen maar blij van.”  (zoonlief, 9 jr.)

“Na de sessie ging ik een boodschap doen. Ik was zo vrolijk, ik dacht wat is dit nou.”  (22 jr.)

“Ik merk twee dingen: ik kijk in de klas minder vaak uit het raam, en áls ik kijk kan ik makkelijker weer terugkijken naar het bord en de meester.”  (11 jr.)

“Ik kan langer spelen, ben niet zo moe.”  (12 jr.)

“Ik ruim makkelijker op. Op mijn kamer, maar ik nam gisteren ook spullen uit papa’s auto mee die ik normaal zou laten liggen. Nu dacht ‘ik doe het maar meteen, dat scheelt’.”  (dezelfde zoonlief, 18 jr.)

Sinds 2010 geeft Breingoed namens Zengar gecertificeerde NeurOptimal cursussen in Nederland. Voor cursus informatie en actuele data klik hier…

Pluspunten NeurOptimal®

Er zijn meerdere neurofeedback benaderingen in het vakgebied. Klik hier voor een overzicht van de pluspunten van NeurOptimal®, de dynamische neurofeedback methode van Zengar.