Wat klanten zeggen

NeurOptimal® Dynamical Neurofeedback® laat zich het best beschrijven door de ervaringen van mensen die deze neurofeedbacktraining hebben gedaan en/of met regelmaat blijven doen. Onderstaande uitspraken heb ik vernomen gedurende mijn ruim 17 jaar praktijkervaring – eerst in praktijk De Zachte Kracht, in de laatste jaren via de thuistrain trajecten die Breingoed mogelijk maakt.


Ervaringen en uitspraken uit de neurofeedback praktijk

“De sessies van NeurOptimal gaven mij, zowel tijdens als erna, rust in mijn hoofd. De weken voor de start van de sessies had ik veel hoofdpijn. Na een eerste sessie werd dit al direct minder. Ook prettig dat de sessies thuis gedaan kunnen worden. In mijn geval deed ik dit ’s avonds zodat ik daarna ontspannen in (een diepere) slaap kon vallen.”

“Na jarenlange ongemakken van heel diverse aard was ik tot de conclusie gekomen dat mijn zenuwstelsel “vast” hing en onderzocht ik mogelijkheden om het functioneren van mijn zenuwstelsel te beïnvloeden en verbeteren. Bij toeval kwam ik uit bij Neurofeedback van NeurOptimal. Na een reeks van 14 trainingen en daarna nog een maand zelf de apparatuur te hebben gehuurd, zijn veel van mijn problemen behoorlijk afgenomen… de hersenmist is veel minder geworden, sombere gevoelens zijn veel minder geworden, ik kan me veel beter concentreren en heb veel meer energie. Voel niet meer steeds de behoefte om me af te zonderen, heb veel meer plezier in de dingen in mijn leven, mijn gezin, mijn dieren en mijn bezigheden. De neuroptimal trainingen zijn voor mij een echte life-saver gebleken!“

“We merken zeker verbetering in de capaciteit van onze dochter om geconcentreerd te blijven en om haar gedachten te ordenen zodra die even warrig worden. Met name tijdens het oefenen van de tafels maar ook als ze een lange film kijkt. Ze kan nu veel langer geconcentreerd op de bank blijven zitten. Voorheen verhuisde ze continu van de ene plek naar de andere in de woonkamer. En, we hebben de indruk dat ze minder snel emotioneel reageert. Ze lijkt daarin ‘rustiger’. Steviger ook. Fijne uitkomsten tot nu toe!”

“I experienced some lingering discomfort after a concussion and decided to try neurofeedback sessions. To be honest I had low expectations, yet already after the first session I noticed some improvement. So I rented a system and did six weeks of home training. It helped me with a buzz in my head (gone) and brain fog (reduced), and getting started in the morning. Overall I feel far more resilient, there is an inner calm and ability to deal with what comes my way.”
Bij een follow up bleek hij na deze serie ziek te zijn geworden, een corona infectie. Of hij desondanks ‘zijn winsten’ behouden had, vroeg ik hem… “Yes, actually to my surprise the progress made during my sessions is still present to date and I still have a clear head with most of my syptoms not coming back after stopping the sessions.”  

“In ons thuistraintraject van acht weken gaf ik onze dochter 35 sessies en deed ik er zelf 15. Ik heb veel meer rust in mijn hoofd, en raak minder snel overprikkeld. Ook heb ik meer plezier in mijn werk doordat ik me niet meer druk maak over het al dan niet halen van deadlines, maar gewoon mijn best doe, goede keuzes maak en daardoor weet dat het goed genoeg zal moeten zijn. Ik sta steviger in mijn schoenen, omdat ik minder snel overrompeld, verrast of emotioneel reageer. Ik heb voor mezelf de rust en het vertrouwen om niet direct te hoeven reageren en ik gun mezelf de tijd om over dingen na te denken. Voor onze dochter: zowel mijn vrouw als ik merken dat ze veel meer rust en berusting heeft gevonden. Dat is bijvoorbeeld te merken aan haar stem: je hoort de rust in hoe ze praat. Ze is veel toleranter en liever voor haar kleine broertje. Ze kan er beter mee omgaan als iets niet mag en accepteert eerder wat we als ouders zeggen. Ze is zelfstandiger en meer zelfredzaam. Ze lijkt minder last te hebben van drukte om haar heen.”

“Nu weet ik het zeker! Ik merkte al wel een tijdje wat kleine veranderingen, maar dit was heel duidelijk: ik kreeg een bekeuring en… ik kreeg gewoon een bekeuring. Geen drama, niet over de pis en overstuur, niet aan iedereen hoeven vertellen. Ik kreeg een bekeuring en dat was het. Omdat ik het voelde gebeuren, of beter gezegd níet voelde gebeuren, heb ik ‘m bijna lachend in ontvangst genomen.”

“Ik heb twee sessies gedaan en nu ben ik aan het twijfelen. Ben ik zo stabiel en relaxt omdat ‘het gewoon goed gaat’ of door de sessies? Want er is niks spectaculair anders, maar ik ben wel lekker stabiel en niet van slag te krijgen.”

“Het heeft geen verbetering gebracht in dat waarvoor ik kwam, mijn slaap, maar ik vond neurofeedback als ervaring interessant en de sessies bijzonder omdat er meerdere emoties aan de oppervlakte kwamen.”

“Life changing ja. Je krijgt de kriebels van zo’n uitdrukking, maar verdorie het klopt.”

“Ik ging op vakantie, en ik kon thuis de boel de boel laten. Normaal moet het schoon zijn voordat ik wegga!”

“In plaats van dat ik mijn zoon ’s ochtends vier keer moet vragen om de hagelslag door te geven, hoef ik dat nu nog maar één of twee keer te doen.”

“In een van de eerste sessies was het alsof er een lamp aanging.”

“Voor het eerst in jaren kan ik weer tot rust komen.”

“Ik las over NeurOptimal in een blog. De man durfde niet in te halen op de snelweg. Na enkele sessies merkte zijn vrouw op dat hij een auto inhaalde. Potverdrie dat is die NO (neuroptimal), dacht hij toen. Terwijl hij al zoveel therapie had gedaan voor dat probleem.”

“Ik word wakker met een buikademhaling.”

“Ik kan nog steeds intens vermoeid zijn, maar pas veel later op de dag.”

“Niet eerder lukte het me zoveel ballen in de lucht te houden.”

“Ik heb voor mijn verjaardag kunnen koken, dit zit er normaal echt niet in omdat ik niet kan plannen.”

“Er is veel aan de hand en ik ervaar veel ballast. En toch voel ik me zoveel beter na zeven sessies. En dat terwijl ik nergens meer op rekende. De power die ik van mezelf had, kon niet meer naar buiten, zoveel trauma’s zaten in de weg.”

“Kan ook weer boos zijn. Gehuild voor het eerst dit jaar, daarna rust en sereniteit.”

“Ik slaap beter, minder last van tandenknarsen, heb minder angsten, en praat rustiger.”

“En ik moet ’s ochtends van heel ver komen, slaap nu veel dieper.”

“We hebben ’s avonds geen ontploft hoofd meer terwijl we beiden de hele dag achter de pc zitten – ook onze relatie voelt momenteel heel fijn, en verdiept – als we bij familie en vrienden zijn wordt gevraagd of we ‘de toverdoos bij ons hebben’. Men vindt de sessies zo fijn!”

“Ik herstel sneller van inspanning.”

“Na enkele weken belandde ik in een kleine crisis, ik moest opnieuw verhoudingen in relatie en in business uitvinden. Ik was niet verrast dat dit naar boven kwam, ik moest hier een keer aan geloven.”

“In plaats van een concentratieboog van 15 minuten zat mijn dochter vorige week van 13 tot 17 achter haar bureau.”

“Aanvankelijk kwam ik voor slaapproblemen. Maar gaandeweg merkte ik dat ik makkelijker voor mezelf kon opkomen, in iets dat op mijn werk speelde. Dat ging moeiteloos eigenlijk. En, normaal gesproken zou ik hier wakker van liggen. Nu niet.”

“Ik stop eerder met werken.”

“Dit werkt duidelijk in op mijn nervus vagus.”

“Ik zag het ineens heel helder, ik ben gewoon bang voor afwijzing. Ik heb daar al op allerlei manieren aan gewerkt, maar de kern was ineens zo duidelijk. En ik ervaar de emoties die daar nog om heen hangen, maar hoef er niets mee. Heerlijk!”

“Ik merk ook dat oude stukken boven komen. Dingen en mensen waar ik lang niet aan gedacht heb.”

“Paardrijden, daar dwong ik mezelf voorheen toe. Er was een stuk angst en daar wilde ik dan doorheen. Nu luister ik naar ja of nee. En rijd ik wanneer ik zin heb en dan rijd ik de sterren van de hemel, en als het niet goed voelt hoeft het van mezelf niet. Dat is heerlijk en geeft veel rust.”

“Ik heb het aan mijn dochters gevraagd. De oudste zei na even nadenken: ‘mama, je hoeft minder vaak te slapen’. En mijn man: ‘het lijkt wel of je meer kan’.”

“Kinderen zijn weer naar school. Ik heb ze eigenlijk het liefst bij me. Afscheid ging wonderbaarlijk soepel.”

“Ik ben zo happy met het apparaat, ik ben gewoon lyrisch, er gebeurt van alles in mijn leven. In de basis voel ik meer rust, en kijk ik anders naar dingen.”

“Ergste nachtmerries zijn voorbij.”

“Iedereen zegt ‘wat zie je er goed uit, je kijkt zo krachtig uit je ogen’. En ik heb beduidend meer energie.”

En de jongvolwassenen:

“Mama, jij denkt dat het voor alles goed is, ik word er alleen maar blij van.”  (zoonlief, 9 jr.)

“Na de sessie ging ik een boodschap doen. Ik was zo vrolijk, ik dacht wat is dit nou.”  (22 jr.)

“Ik merk twee dingen: ik kijk in de klas minder vaak uit het raam, en áls ik kijk kan ik makkelijker weer terugkijken naar het bord en de meester.”  (11 jr.)

“Ik kan langer spelen, ben niet zo moe.”  (12 jr.)

“Ik ruim makkelijker op. Op mijn kamer, maar ik nam gisteren ook spullen uit papa’s auto mee die ik normaal zou laten liggen. Nu dacht ‘ik doe het maar meteen, dat scheelt’.”  (dezelfde zoonlief, 18 jr.)

Deel artikel