NeurOptimal® Neurofeedback

Werkterreinen

Ondersteuning bij Cognitieve, Emotionele en Fysieke Problemen
De mogelijkheid van een zelfstandige praktijk waarin NeurOptimal® trainingen worden aangeboden is algemeen bekend. Dat NeurOptimal® verlichting van klachten en symptomen en ondersteuning bij aandoeningen biedt, wordt niet alleen door het grote publiek maar ook door andere zorgverleners opgemerkt.
Dit autonome instrument is bij uitstek geschikt voor implementatie in praktijken en gezondheidscentra die reeds reguliere dan wel complementaire zorg aanbieden.

Wellness en Persoonlijke Groei
Maar evengoed kunnen NeurOptimal trainingen worden aangeboden in een setting die voornamelijk gericht is op wellness en/of persoonlijke groei en transformatie.
Trainingen met NeurOptimal® zijn doorgaans ontspannend, en brengen direct meer rust en helderheid in het hoofd. Je komt vrij moeiteloos meer in het hier en nu. En je ervaart een grotere verbinding met je lichaam en meer zelfbewustzijn. NeurOptimal® sessies stimuleren de natuurlijke transformatie- en evolutieprocessen. Ofwel, het helpt je naar de volgende stap in je ontwikkeling.
Men zegt wel eens dat een serie sessies net zoveel voor je kan doen als jarenlange meditatie. Er zijn ook mensen die jarenlang gemediteerd hebben, en na een enkele sessie verrast aangeven dat geen enkele meditatie hen ooit deze rust en innerlijke stilte heeft doen ervaren.

In het Onderwijs
Neurofeedback is voornamelijk bekend geworden door de goede resultaten die behaald worden bij ADHD en ADD problematiek. In de meeste brede zin is NeurOptimal® een zinvolle ondersteuning bij concentratie-, emotionele- en gedragproblemen. En is als dusdanig het meer dan waard geïntegreerd te worden in het onderwijs. Dit instrument werkt diagnose onafhankelijk en houdt zich verre van etikettering. En dat is, zeker voor de jeugd, een groot pluspunt !

In het Bedrijfsleven
Ook mogelijk is implementatie in bedrijven, organisaties en instellingen die hun werknemers willen ondersteunen in het zo optimaal mogelijk functioneren. Op eenvoudige en elegante wijze kunnen NeurOptimal® trainingen niet alleen ziekteverzuim voorkomen, maar ook veerkracht, flexibiliteit, creativiteit, motivatie en inzet stimuleren.

Reïntegratie
NeurOptimal® is tevens op zijn plaats in bureaus die vanuit een geïntegreerde aanpak werken om herintreders op de arbeidsmarkt te ondersteunen. Of in bijvoorbeeld bureaus die zich specialiseren in schuldsanering en hun cliënten gerichte persoonlijke ondersteuning willen bieden.

Peakformance of Optimale Flow en Functioneren
Optimaal functioneren is voor iedereen aantrekkelijk. En er zijn steeds meer mensen die bekend zijn met "I trained my Brain Today" ofwel de NeurOptimal selfies. Maar denk ook zeker aan hen die beroepshalve academische, artistieke of atletische prestaties leveren. Zowel in de muziek- als in de sportwereld is NeurOptimal® intussen opgemerkt. Zo zie je in de video hiernaast een testimonial van Govert Viergever, Olympisch roeier, die de NeurOptimal® trainingen inzette om te herstellen van een breuk.... om vervolgens nog veel meer voordelen te ontdekken. 

Fit en Vitaal Ouder Worden
Met name na ons veertigste levensjaar doet veroudering zich gelden. Geheugenverlies, verlies van neurale circuits, verlies van breinplasticiteit en een algeheel dunner worden van de cortex zijn welbekende ouderdoms gerelateerde verschijnselen die een invloed hebben op ons fysieke, mentale en emotionele welbevinden. NeurOptimal® Neurofeedback lijkt deze schadelijke effecten te vertragen en doet de veerkracht en flexibiliteit in het brein toenemen.

Wanneer je over één van deze mogelijke werkterreinen van gedachten wilt wisselen, klik dan hier > om contact op te nemen met Breingoed.

Olympisch roeier Viergever

Een testimonial van Olympisch roeier Gover Viergever

Effecten

Lees hier over de vele effecten die NeurOptimal® trainingen doorgaans teweeg brengen. Klik hier >

Sue Brown over

Sue Brown, klinisch psycholoog en co-developer van NeurOptimal, aan het woord. De naam NeuroCARE klinkt hier nog: de vroegere naam van onze software.