NeurOptimal® Neurofeedback

"Hersenen zijn zo bijzonder! NeurOptimal® toont de hersenen middels feedback wat ze zojuist gedaan hebben en aansluitend gaan zij zelf beter functioneren! Onafhankelijk van leeftijd, IQ, gezondheid of handicap zie ik herstel optreden: een zo optimaal mogelijk veerkrachtig en flexibel werkend brein dat helend doorwerkt op emotioneel, psychisch, sociaal, fysiek en spiritueel gebied. Wat is er nu mooier dan dat een diep depressief kind met ontwikkelingsachterstand weer levenslustig wordt en zich ontwikkelt, een puber rust in zijn hoofd krijgt en zich beter kan concentreren, een volwassene dicht bij en trouw aan zichzelf leert leven, een vrouw vele jaren na een hersenbloeding alsnog opleeft en een man niet alleen zijn werk weer aankan, maar ook vrede krijgt met hoe zijn leven is verlopen? Waar, soms zelfs na jaren lijden onder de gebrokenheid van het leven, ruimte komt voor hoop, opleving en herstel. Gedurende de jaren dat ik neurofeedbacktrainingen met NeurOptimal® geef, blijft het een voorrecht om iedereen zijn of haar unieke proces te zien doormaken en te mogen begeleiden. Mensen zijn zo bijzonder!
Renesta Stelpstra
Neurofeedback Vathorst

"Het maakt me echt blij wanneer ik iemand een training geef. Het is niet nodig iemand te veranderen, ergens van te overtuigen of iets aan te leren: het brein weet veel beter dan ik waar winst te behalen is en bepaalt zelf waaraan het werkt. Ik faciliteer alleen maar!"
José van Aelst

"Neuroptimal heeft zowel binnen mijn gezin als in mijn psychologenpraktijk tot bijzondere transformatieprocessen geleid. Dankzij deze vorm van neurofeedback heb ik uiteenlopende klachten zoals migraine, autistische gedragingen, concentratieproblemen en depressieve stemmingen geleidelijk zien verminderen. Doordat ik de verbetering van levenskwaliteit bij mijn familieleden en clienten van nabij heb kunnen waarnemen, ben ik ervan overtuigd geraakt dat NeurOptimal voor ieder mens iets te bieden heeft. Het draagt enorm bij aan het proces van bewustwording."
Laurie Cleuver
Breinrevisie

"NeurOptimal gaf mij en mensen om mij heen rust, balans en focus. Niet alleen zij zelf maar ook de omgeving merkt duidelijk de verbeteringen op. Ik hoor vaak: “Was ik dit maar eerder tegengekomen !” Het doet je goed als je mensen die jarenlang hebben getobt, verder kunt helpen. NeurOptimal voor een optimaal leefgenot!"
Raymond ten Oever
RayflexUit de Zengar Survey - Getuigenissen van overwegend Amerikaanse NeurOptimal trainers 

"Ik ben al meer dan 40 jaar psychotherapeut. De therapeutische uitwerking die NeurOptimal® biedt is uniek en heb ik nog nooit bij andere benaderingen gezien. Ik word daar nederig van en tegelijkertijd verrijkt het me."

"Ik heb een professional voor thuisgebruik gekocht. Ik heb het gevoel dat we er allemaal profijt van hebben en dat we ons onafhankelijk ontwikkelen aan de hand van onze verschillende issues. Ook spiritueel, en dat zonder dat we erover hoeven te praten. De energie binnen ons huishouden wordt erdoor bijeen gehouden en de kwaliteit ervan is hoger geworden. Iedereen is steeds opnieuw blij met de volgende sessie."

"NeurOptimal®  geeft me de mogelijkheid om te werken met veel cliënten waarbij traditionele gespreks- of psychotherapie niet hielp. Een aantal van mijn cliënten lijdt al hun hele leven onder de ernstige symptomen van depressie, ADHD, en angsten. Vaak al sinds hun jong-volwassenheid. Het gaat dan om mensen in hun 40e, 50e en 60e levensjaar. Velen van hen kennen maar weinig levensvreugde. NeurOptimal®  geeft hen het gevoel ‘normaal’ te zijn. Ook hun functioneren verbetert."

"NeurOptimal® is een cadeau. Er is een flink aantal mensen die onder hele andere omstandigheden zou leven als dit programma er niet voor hen was geweest. Ik hou ervan om het proces waar te nemen, wetende dat ik onderdeel ben van het geheel wat mensen helpt een beter leven te krijgen. Elke upgrade heeft de effectiviteit van het programma vergroot. Ik ga altijd bruisend van energie van mijn werk naar huis, wetende dat ik een verschil kan maken in het leven van andere mensen."

"Wat mij het meest verbaasd heeft bij het gebruik van NeurOptimal®, was dat er dingen waren die ik niet bewust opgemerkt had en waar cognitieve gedragstherapie ook niet bij had kunnen komen, en welke nu moeiteloos werden opgelost."

"Trainen met NeurOptimal®  is een levens veranderend proces gebleken. Dit geldt ook voor de grote meerderheid van mijn patiënten, vrienden en familieleden. Het proces laat zich omschrijven als subtiel, naadloos en soms zelfs moeilijk te definiëren en tegelijkertijd heel direct en helder vanuit andere perspectieven. Ik ben van mening dat dit de krachtigste, geavanceerde, niet-lineaire technologie voor transformatie op aarde is. Ik zie het in mijn werk als wetenschapper, als clinicus en als bijzonder ambtenaar."

"Alhoewel mijn ervaringen met NeurOptimal® nog beperkt zijn, heb ik wel een paar cliënten die er verrijkende ervaringen mee hebben opgedaan. Het maakt me enorm dankbaar om te weten dat ik hierdoor het verschil in iemands leven heb kunnen maken. Vooral als het gaat om mensen die zich verslagen en verlaten hebben gevoeld binnen de reguliere gezondheidszorg."

"NeurOptimal® is een krachtig stuk gereedschap gebleken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik in mijn praktijk mensen vooruit kan helpen en het ondersteunt het klinische werk. Daarnaast heeft het ervoor gezorgd dat mijn inkomsten met 20% zijn gestegen."

"Verbazingwekkend feedback gereedschap. Ik heb bijna 20 jaar in het welzijnswerk gezeten, maar zag nooit eerder een modaliteit dat zo behulpzaam was voor een dergelijk groot bereik van cliënten belangen. De cliënten lijken het trainingsproces allemaal prettig te vinden. Het is daarbij ook nog eens holistisch, cliënten merken vaak veel andere positieve veranderingen op na hun trainingen."  

"Voor mij persoonlijk geldt dat de combinatie van het begrip van de fundamenten van NeurOptimal®, de eigen ervaring van de wijze waarop NeurOptimal®  zijn werk doet en het trainen van cliënten met NeurOptimal® me een enorme rijke en transformatieve ervaring heeft gegeven. De wijsheid en het plezier die het me geeft om getuige te mogen zijn van het proces wat leidt tot vermindering van pijn en het zien groeien van het potentieel bij de mensen. Ik beschouw de conceptuele en structurele onderbouwing van NeurOptimal®, het trainingsproces zelf, en de unieke interpersoonlijke verbinding die door NeurOptimal® tijdens de training worden gefaciliteerd, als de drie pijlers van authentiek menselijk potentieel in compassie, genezing, wijsheid en verlichting."

"NeurOptimal® staat geheel op zichzelf in het veld van Neurofeedback. Het delicate ontwerp, waar alle expertise al in verborgen ligt, zorgt voor naadloze en moeiteloze transformatie en laat blokkades verschuiven. En dit terwijl het samenwerkt met onze aangeboren vermogens van heling! Ik wil mijn enorme dankbaarheid tonen aan de ontwerpers van de software Val & Sue Brown, alsook naar het hele Zengar team." 

Neusje van de zalm

NeurOptimal® is bijzonder gebruiksvriendelijk en tegelijkertijd 'state of the art neurofeedback technology'. Lees meer over de unieke karakteristieken >

Sue Brown over

Sue Brown, klinisch psycholoog en co-developer van NeurOptimal, aan het woord. De naam NeuroCARE klinkt hier nog: de vroegere naam van onze software.