NeurOptimal® Neurofeedback

Hoe werkt Neurofeedback

Tijdens de neurofeedbacktrainingen krijgt het centraal zenuwstelsel informatie over wat het net daarvoor deed. We houden het brein als het ware een spiegel voor: “Kijk, dit is wat je doet. Wil je dit doen of vind je wellicht een betere weg”.

De software attendeert het brein op plotse veranderingen in de corticale activiteit. Meer precies: wanneer in bepaalde tijd-frequentiegebieden variaties plaatsvinden, volgt er een onderbreking in geluid en beeld.
Deze precies getimede pauzes tijdens de neurofeedback trainingen vormen de sleutel in het leerproces. Onze hersenen zijn bijzonder goed in staat om patronen te ontdekken. De onderbrekingen in geluid en beeld geven het brein precies de informatie die het nodig heeft om zich te reorganiseren.                                                            

Met behulp van de feedback heroriënteren de hersenen zich en vinden een meer evenwichtig en stabiel patroon. Ze reorganiseren zichzelf en laten oude, ineffectieve patronen los. En wel dusdanig dat ze na verloop van tijd meer flexibel en veerkrachtiger functioneren. Met alle prettige gevolgen van dien.

Voor informatie over het precieze verloop van een trainingssessie klik hier > 

Voor meer informatie over de benadering van NeurOptimal® en hoe het zich verhoudt tot andere systemen klik hier >

Evolutie van

Sue Browns persoonlijke reflectie op de totstandkoming van NeurOptimal® lees je hier >

Effecten

Lees hier over de vele effecten die NeurOptimal® trainingen doorgaans teweeg brengen. Klik hier >

Val Brown over

"The possibilties are endless" aldus Val Brown, mede ontwikkelaar van NeurOptimal®